STEM Atölyesi

STEM NEDİR?

STEM, fen, teknoloji , matematik ve mühendi sli k alanların içiçe geçerek kullanıldığı, müfredatlar arası bir yaklaşımdır. Öğrencilerin fen ve matematik dersinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birlikte kullanmalarını amaçlar. STEM bir eğitim modeli olduğu kadar bir yaşam tarzı olarak da görülüyor. Bu eğitim modeli araştırmaya, sorgulamaya, üretmeye ve inovasyona teşvik eden yöntemlerin bir araya geldi ği uygulamalı bir model. Geçmişten bu yana süregelen ve ezbere dayalı olan eğitim-öğretim sistemini kökten bir şekilde değiştirmeyi hedefleyen STEM modeli , bilim ve teknolojiye ağırlık veren ülkeler tarafından yoğun bir şekilde uygulanıyor ve öğrenciler üzerindeki olumlu etkisi kanıtlanıyor.

STEMİN ÇOCUĞA FAYDALARI

Doğru soruları sorabilmeyi, cevaplar ile doğru yol alabilmeyi, aktif dinleyici olmayı, grupla hareket etmeyi, çözüm odaklı olabilmeyi, analiz yeteneğini, analitik düşünme özelliğini, el becerilerini, üretken olmayı, karmaşık sorunların altından kalkabilme gücünü de

artırıyor.

25-02-202225-02-202208-03-202209-03-2022