Erasmus+K101 ''Her Çocuk Değerlidir'' Projesi kapsamında İspanya'nın Galiçya Bölgesi Ferrol şehrindeki CFR FERROL kurs mekezinde hareketliliğe katılan öğretmenimiz Dilek Özmen okulumuzdaki öğretmenlerimize Erasmus+K101 ''Her Çocuk Değerlidir'' Projesi  kapsamında İspanya Hareketlilik Uygulama slaytını sundu.

"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir.Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir." M.KEMAL ATATÜRK

Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü saygı ve minnetle anıyoruz.

10 Kasım ATATÜRK'Ü Anma Programımıza gelerek bizi yalnız bırakmayan Güler teyzemize teşekkür ediyoruz.

Okul Dışarıda Günü açık havanın her çocuğun her gününün bir parçası olması için yapılır. Her yıl iki farklı günde öğretmenler, öğrencilerin oynaması ve öğrenmesi için sınıflarını açık havaya taşırlar. Çünkü biliyoruz ki açık havada keşfederek öğrenilen her şey ömür boyu bizimle kalan bilgiler oluyor.

Okulumuz hayırseverlerinden Ümide Atsüren Öncel hanımefendinin ölüm yıl dönümü sebebiyle (3 Kasım 2015) yine okulumuz hayırseverlerinden Güler Atsüren hanımefendi çocuklarımızı hediyeleriyle mutlu etmiştir.

"Muhakkak ki, hayatta olanların ölüler için hediyeleri duadır." Ümide Atsüren Öncel'in ruhuna el-Fatiha...

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı haftasını okullarda  çeşitli etkinliklerle kutlamamızın sebebi Türk Kızılayı'nın kuruluş amacını ve yürüttüğü insani yardım faaliyetlerini çocuklarımıza anlatarak, Türk Kızılayı'na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratıp, çocuklarımızın çevresine duyarlı bireyler olmasına katkı sağlamaktır.

"Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." M.Kemal Atatürk

İstiklal mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

AB Kod Haftası (Code Week), Ekim ayının içinde uygulanan, herkes için kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir hale getirmeyi amaçlayan bir etkinliktir. Biz de Ümide Güler Atsüren Anaokulu olarak her yaş grubumuzla kodlamayla ilgili etkinliklere yer verdik.Kodlamayı öğrenmek, hızla değişen dünyayı ve teknolojinin nasıl çalıştığını anlamamıza, yeni fikirleri keşfetmemize, yenilikler için becerilerimizi ve yeteneklerimizi geliştirmemize yardımcı olur.

Ekm

Okulumuzda 13 Ekim Dünya Afet Azaltma Günü Sebebiyle çocuklarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler yapıldı. 5 yaş grubu öğrencilerimize deprem, tahliye planı,siren sesleri ve diğer konulara yönelik kısa bilgilendirmenin yapılmasının ardından çalan sirenlerle öğrenciler sınıflarda deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından okuldaki öğrenci ve öğretmenler kontrollü bir şekilde okul binasından çıkarak toplanma alanlarına geçtiler. 3 yaş grubu öğrencilerimizde okulumuzun farklı alanlarını gözlemleyerek risk oluşturan yerleri tesbit edip, okul müdürümüze bu konuda rapor verdiler.

HER ÇOCUK DEĞERLİDİR.

Tem

COVİD 19 sebebi ile okulumuz içerisine girilemediği için atölyelerimizin buradan tanıyabilirsiniz.

HER ÇOCUK DEĞERLİDİR E TWİNNİNG PROJESİ Each childis invaluable projemiz Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile 5 okulun ortak olduğu bir Erasmus projesinin E Twinning Projesidir. Okulumuz Ümide-Güler Atsüren Anaokulu öğretmenlerinden Dilek Özmen'in kurucusu ve Canan Özlüoğlu'nun yürütücüsü olduğu bu projenin amacı dezavantajlı durumda olan öğrencilerinin de diğer öğrenciler gibi aynı öğrenme ortamlarına sahip olmalarını sağlamaktır.

Mrt

Okulumuz Şirinler Sınıfı 5 yaş grubu öğrencileri, öğretmenleri Sıddıka Yılmaz rehberliğinde,eTwinning projesi olan Let's Teach and Learn Stem bünyesinde,dün projenin ortağı olan Ülkemizin farklı bölgelerindeki  100 okulla webinar yoluyla buluşarak,ortalama 2020 Veli ve 2020 öğrenci aile katılımıyla Stem atölyesinde Balonlu Araba etkinliğini gerçekleştirdiler.

Eko Okul  Kapsamında  TBMM  Ekolojik  Tur  Gezisi

OKULUMUZ ŞİRİNLER SINIFI ÖĞLE GRUBU ÖĞRETMEN CANAN ÖZLÜOĞLU VE ÖĞRENCİLERİ E- TWİNNİNG PROLERİMİZ KAPSAMINDA "HAYALLERİMİ ÇİZİYORUM ADLI PROJE YAPTILAR  ÇOCUKLARIMIZ HAYALLERİNİ  ANLATTILAR  ÖĞRETMENİMİZ DERGİ HALİNE GETİRİP VELİLERİMİZLE PAYLAŞTI  ÖĞRETMENİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

Mrt

PAMUK ŞEKERLER ÖĞLEN SINIFI  ÖĞRETMEN ,ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ "SEVGİMİZLE OKULUMUZU RENKLENDİRİYORUZ"E-TWINNING PROJESİ KAPSAMINDA BAHÇEMİZİ FARKLI RENK VE TÜRDEKİ ÇİÇEKLERLE RENKLENDİRDİLER.AÇILIŞIMIZA KATILAN TÜM DAVETLİLERİMİZE VE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN,ÖĞRENCİ  VE VELİLERİMİZE,HAYIRSEVERİMİZ GÜLER ATSÜREN´E TEŞEKKÜR EDERİZ.